menu close menu

СПИРУЛИНА 2 – ОПАСНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

collage warning
ВНИМАНИЕ…макар и суперхрана, преди употреба на спирулина, добре е да знаете:
  • При автоимунно заболяване като реактивен артрит, витилиго, множествена склероза, псориазис и т.н., които се характеризират с това, че имунната система  атакува здравите тъкани, спирулина действа като дразнител. Това усилва активността на имунната система, а това може да провокира  симптомите на заболяването.
  • Спирулината повишава нивата на активността на имунната система, а това е опасно лекарствено взаимодействие, когато се приемат имуносупресори. Спирулината  ще намали ефекта на лекарството и може да доведе до сериозни усложнения.
  • Има различни видове  спирулина.  Някои от тях съдържат значителни следи от тежки метали, като живак, кадмий, арсен и олово. Продължителната консумация на такава спирулина  причинява проблеми на  бъбреците и черния дроб, като особено опасна е за децата.
  • Фенилкетонурия е рецесивно генетично заболяване, при което пациентът не може да метаболизира  аминокиселината фенилаланин поради липсата на ензим. Спирулината е богат източник на фенилаланин и затова може да  утежни симптомите на заболяването.
  • Когато протеинът в спирулината се метаболизира, се произвежда голямо количество амоняк в организма, а той се превръща в карбамид(урея). Някои хора са склонни да образуват камъни в бъбреците, поради висока концентрация на урея .
  • Консумирането на спирулина може да доведе до образуването на голямо количество храносмилателни газове,  което води до болезнени коремни спазми.
  • Няма все още открити  странични ефекти на спирулина, които да влияят върху нормалното протичане на бременността. Независимо от това,  деца и бебета са силно чувствителни към замърсителите в спирулината и е  препоръчително бременните жени да не консумират спирулина.
    По същата причина, кърмачките трябва  да избягват прием на спирулина
!!!!Ключът е да не се превишава препоръчваната доза.
Човешкото тяло е система от сложни и деликатни механизми, които могат лесно да бъдат нарушени от  минимална количества вредни вещества!!!
21-01-16 | 0 comments | in НАТУРАЛНИ ЛЕЧЕБНИ ПРОДУКТИ

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

© All rights reserved