menu close menu

Източна диагностика по ръцете- длани 2част

Частта изразява цялото.
Цялото отразява частта.
Малкото изразява голямото.
Голямото съответства на малкото.
Понякога изглеждат еднакви, понякога изглеждат противоположни.
Но всички те образуват хор, който възхвалява славата на безкрайната Вселена.
collage palm

Промяна на цвета в основата на палеца
§§§ ако в основата на палеца, между него и линия А, се появи червен, син или морав цвят, значи са разстроени храносмилателните функции. Най-вероятно са засегнати тънките черва и дебелото черво.

hand2
§§§ ако подобен цвят се появи на същото място, но върху опакото на ръката, също става дума за храносмилателни смущения, особено в дебелото черво.
§§§ зеленият цвят в същия участък на лявата ръка показва, че в низходящото ободното черво(средната част на дебелото черво) може да се образува тумор, а на дясната ръка- значи подобни образуванията  може да има във възходящото ободно черво.

Сила и гъвкавост на ръцете
§§§ гъвкавостта на ставите на ръцете и пръстите показва физическа и ментална гъвкавост, а липсата на гъвкавост говори за физическа и ментална закостенялост.
§§§ гъвкавостта на ставите на пръстите, ръцете и китките е важна, защото показва, че човекът умее да се адаптира в живота.
§§§ липсата на гъвкавост се дължи на прекомерен прием на животински храни, наситени мазнини и холестерол, което се отразява на  мускулите, артериите и нервите. Това състояние се подсилва и от преяждане като цяло и от свръхконсумация на сол и минерали.

Цвят в центъра на дланта
Центърът на дланта е леко вдлъбнат.

§§§ ако този участък няма чист и равен цвят и ако при натиск се усеща твърд и стегнат, дори болезнен, значи е налице физическа и ментална умора, причинена от лошо храносмилане и нарушено кръвоснабдяване, дължащи се на небалансиран хранителен режим.

§§§ промяната на цвета в този участък отразява проблеми в съответни системи на тялото:
Червен    – кръвоносна система
Морав     -дихателна и репродуктивна система
Тъмен     -отделителна система
Жълт       -черен дроб и жлъчен мехур
§§§ такава промяна на цвета може да се наблюдава и в основата на дланта и китката от вътрешната страна на ръката. Диагностиката е същата, както за центъра на дланта.

hand3

Изпъкналости в основата на дланта
§§§ ако след натискане на месестата част в основата на дланта се появи подутина в ставата на китката непосредствено под дланта, могат да бъдат диагностицирани следните проблеми:
• изпъкналост в точка А, под основата на палеца, показва нарушения на белите дробове и дихателните функции, както и на дебелото черво и неговите функции.
• изпъкналост в точка В, под центъра на ръката, показва нарушения на кръвообращението и репродуктивните функции.
• изпъкналост в точка С, под основата на кутрето, показва нарушение на сърцето и кръвообращението, както и на тънките черва и техните функции.

§§§ по материали на М.Куши, Дж.Хейнър, Л.Бриджис
03-12-17 | 0 comments | in ИЗТОЧНА МЕДИЦИНА

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

© All rights reserved