menu close menu

Тялото разказва..какво е отношението ни към парите

пари3Зоната на парите в тялото са четири. Една от тях е свързана с начина на получаване на парите, втора – с начина на харченето им, третата – със спестяването им, а четвъртата – с умението да ги натрупвате.

Първа зона – получаване на пари: ШИЯ

Оценете състоянието на шията си – може ли свободно и без напрежение да я движите в двете страни и да обръщате главата си? Ако да, значи с лекота може да забелязвате различните начини да получавате доходи.

Шията е зоната на възможностите и свобода на избора! Свободна, подвижна и неблокирана шия е знак за това, че с избора ви всичко е наред. Виждате за себе си много варианти за развитие и не виждате проблем в промяна на сценария на живота ви. С лекота приемате както себе си, така и другите. Лесно може да направите компромис и да изкажете своето мнение. Свободната шия предава живост на тялото, а на човека – бързина на реакциите.

Хората с блокирана шия гледат само напред – това е знак за робско мислене, мислене на офицер или на войник. В този случай анализирайте финансовите си потоци – възможно е да сте недоверчиви и да се съпротивлявате. Не се ли увличате често от едно и също? Не се ли опитвате да наложите една и съща финансова схема за всички?

Втора зона – разпределение на парите: РЪЦЕ

пари

Казват, че парите изтичат между пръстите. Представете си, че някой ви подава пачка с пари – протегнете ръка и я вземете. Как ще го направите? Вижте дали не се създава напрежение в ръката ви и ако има такова, къде точно?

В китката? Това означава, че за вас има значение кой ви дава парите и как, с какви думи. Отдавате голямо значение на ритуала на получаването им. Ако не ви хареса как ви ги дават, може дори да се откажете от тях. Това дали е добре? Не са ли това прекалено много условности и церемониалности?

Ако напрежението е в предмишницата – това е знак, че трудно взимате решение за парите. Трудно ви е да взимате, да давате, да купувате и да спестявате. Преди да направите каквото и да е по отношение на парите, мислите по 10 пъти и често се оказва, че сте изпуснали точния момент. „Който не рискува, той не пие шампанско!“ – припомняйте си го понякога.

Напрежение в рамото? Трудно ви е да пуснете парите в живота си. Може да ги посрещнете, но след това започват душевните ви терзания. Вероятно сте от тези, които смятат, че парите развращават човека. Подсъзнателно се дистанцирате от тях. Парите винаги стоят на прага на дома ви, но вие не ги пускате вътре.

Как давате парите? Ако с широко движение протягате ръката – това е знак, че сте щедър и уверен в себе си човек. Ако държите банкнотата близо до себе си и чакате другият да посегне за нея, значи не сте уверени, че трябва да давате пари. Може би сте плахи и трудно се разделяте с парите.

Трета зона – спестяване на пари: КОРЕМ и ТАЗ

пари5

Нищо чудно, че богатите хора винаги са изобразявани с голям корем. Но големият корем едновременно е знак и за това, че човекът има много страхове, а те не позволяват да се разпореждаме с парите си. Страхът от това да не загубим парите си, често се изразява чрез алчност, а алчността – чрез пълнота на тялото.

Мек, но непълен корем, свободни движения на таза и изящна походка са знак за човек, който е доволен от живота, умее да му се радва и да получава удоволствие от всеки миг. Има поверие – ако искате да привличате пари в живота си, започнете да усвоявате изкуството на танца.

Една от зоните на ирационално презапасяване с пари е тази в бедрата и задните части. Хората, които са алчни, натрупват бричове. А тези, които са спокойни, когато ги харчат за другите, са с добре оформени задни части.

Четвърта зона – увеличаване на състоянието: КРАКА

Колкото по-силни са краката ви, толкова по-лесно ще натрупате състояние. Дом, стабилен бизнес, стабилни доходи, пътешествия… – всичко това може да бъде признак за благосъстоятелност.

За да задържите парите си, трябва да стоите твърдо на краката си. Ако често ви се случва да имате счупвания, имате варикоза или други болки в краката, всичко това показва, че ви липсва стабилност, а е възможно и да се боите.

Научете се да стоите стабилно на краката си. Отработете си походка на победител. Стъпвайте на цяло стъпало, пружинирайте в коленете и пренасяйте тежестта на тялото си върху опорния крак. Спрете да ходите на токчета, докато не почувствате опора под краката си. През лятото ходете често боси. Укрепвайте връзката между краката си и земята.

Източник: elle.bg

11-10-18 | 0 comments | in ПСИХОСОМАТИКА-ПОСЛАНИЯТА НА ТЯЛОТО

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

© All rights reserved