menu close menu

“ Моят“ метод при терапията с цветята на д-р Бах

“ Моят“ метод при терапията с цветята на д-р Бах 

….или най-добрият (за мен) начин за определяне на лична комбинация

 

 •  Когато за първи път попаднеш на цветята на д-р Бах, първо всеки си мисли, че имат аромат или са нещо подобно на етеричните масла.

 • Те нямат цвят, нямат аромат имат само лек алкохолен вкус от консерванта.

 • Питали са ме дали не е плацебо ефект, защото са като като бистра вода на вид.

 • Терапията на Бах е енергийна терапия, създадена от лекар, който през целия си живот е търсел онези растения, чиято вибрация ще помогне за баланса на  емоциите като страх, несигурност, самотност, униние, отчаяние и т.н.

 • Цветята са подредени в 7 групи, според  типа емоции.

 • Капките на Бах имат изключително меко действие и подбрани точно, помагат толкова добре, че си задаваш въпроса: „А какво всъщност ме притесняваше?“

Има много начини за определяне на индивидуална комбинация, въз основа н8а моя опит установих, че интуитивното избиране на снимки с цветята е най-точния и най-коректен.

По принцип има тестове, на които може да отговорите, но много често там се „замаскира“дълбоката причина, защото ние обикновено сме решили, че имаме страх, прекалено сме раздвоени, объркани, уплашени и т.н.

Вътрешният глас обаче никога не лъже, той не вика, но знае кое е най-доброто и не е нужно да се напъвате, за да го чувате ..просто избирате цветята според това, дали ви харесват или не, след това уточняваме отново с няколко въпроса от моя страна, и след едно леко и приятно занимание, вие сте сами сте направили вашата комбинация. По време на избора, препоръчвм слушането на медитативна или музика с честоти:

https://www.youtube.com/watch?v=4wtG01ymIjE&t=4494s+https%3A%2F%2F

Идеята, която прилагам си заех, когато прилагах терапията на Бах при деца, те няма как да разберат въпрос от рода на :“Как се чувстваш в момента?“,  а ако родител отговори вместо тях, тогава това не е личен избор и е предварително поставена „диагноза“, която също е субективна.

10

 • В основата на терапията е енергията, чрез нея се въздейства на тялото ни…като фина настройка на музикален инструмент, което прави терапията на д-р Бах  много лична и именно затова е важно всяка есенция да се подбере внимателно.

 • Когато терапията на д-р Бах се прилага при травми с голяма давност е необходимо да има обратна връзка, по-продължително приемане на капките и също така смяна на комбинацията.

  Самият д-р Бах е сменял или коригирал комбинациите на всеки 7 дена.

 • Аз препоръчвам прием на една комбинация да е около 2 до 3 седмици, или както обичам да казвам…когато започнеш да забравяш за капките, тогава започва да се усеща и промяната.Доста често тази промяна става толкова нежно и постепенно, че човек първоначално не си дава сметка.

11-05-20 | 0 comments | in ЦВЕТЯТА НА Д-Р БАХ

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

© All rights reserved