menu close menu

Източна диагностика по ръцете- длани 1част

collage palmЧастта изразява цялото.
Цялото отразява частта.
Малкото изразява голямото.
Голямото съответства на малкото.
Понякога изглеждат еднакви, понякога изглеждат противоположни.
Но всички те образуват
хор, който възхвалява славата на безкрайната Вселена.

Дланите показват състоянието на вътрешните системи и функциите им като цяло.Дланта  може да бъде разделена на три участъка, следвайки основните й линии, които отговарят на важните системи на тялото, а именно:  hand1

Линия А и свързаната с нея зона от основата на китката до основата на палеца: този участък отразява храносмилателните и дихателните функции, включително състоянието на хранопровода, стомаха, тънките черва, дебелото черво и белите дробове. Нарича се линия на живота заради жизненото си значение за активността и дълголетието.

Линия В и свързаната с нея зона: този участък отговаря на нервната система и отразява функциите на мозъка и централната нервна система, както и на периферните нерви. Нарича се линия на разума.

Линия С и заобикалящата я зона: този участък отговаря на кръвоносната и на отделителната система и отразява състоянието на сърцето, бъбреците и пикочния мехур.Нарича  линия на емоциите поради силната зависимост между състоянието на кръвта, лимфната система и уринарния тракт и емоционалната активност.

Дължина на дланта
§§§ ако дланта е по-дълга от пръстите,  човекът притежава по-голяма сила, устойчивост и издръжливост.

§§§ ако пръстите са почти толкова дълги, колкото дланта, или по-дълги, тогава умствените способности са по-добре развити.

Ширина на дланта
§§§ широката длан е резултат от балансиран хранителен режим, включващ зърнени, бобови култури и зеленчуци. Тя  показва  физическа сила и потенциално дълголетие.

§§§ тясната длан е резултат от прекомерен прием на захар и сладки неща, плодове, сокове. Тя показва по-слаба  физическа конституция и потенциално кратък живот.

Цвят на дланите
§§§ цветът на дланите трябва да бъде чист, ясен и равномерен.
§§§ ако периферията на дланите се зачерви, това показва, че сърцето и кръвообращението са претоварени, което се дължи на свръхприем на стимулиращи напитки, плодове и сокове и др. §§§ ако цветът стане морав, особено в участъка между малкия пръст и основата на дланта, значи са нарушени функциите на кръвоносната и на отделителната система.
§§§ ако цветът в същия участък стане зелен, тогава е възможно развитието на тумори или рак в областта на червата.
§§§ ако дланта стане по-жълта от нормалното, налице е отделяне на много жлъчка, което се дължи на нарушения на черния дроб, жлъчния мехур, кръвоносната и отделителната система. Причините затова може да са от свръхупотребата на животински храни( вкл.яйца, млечни продукти, масла и сол)
В някои случаи това състояние  може да е причинено  от прекомерен прием на някои кореноплодни зеленчуци като моркови или тикви.

§§§ по материали на М.Куши, Дж.Хейнър, Л.Бриджис

 

03-12-17 | 0 comments | in ИЗТОЧНА МЕДИЦИНА

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

© All rights reserved