menu close menu

ЗАЩИТА

collage protect2

Страхът, гневът, депресията, негативните хора и места натрупват отрицателна енергия в съзнанието и тялото ни.
Добре е да защитим себе си, дома си от нея, особено ако се  усеща под формата на силен стрес, умора и напрежение.

Аромаблендът за защита може да се използва както върху себе си, така и защита на дома, предмети и др..

Ето още няколко етерични масла за защита– босилек, здравец,кимион, карамфил,черен пипер,лайм,ниаули, мента, бор и др.

   Билки, които помагат за предотвратяване и изчистване на негативна енергия: алое, анасон, босилек,дафинов лист, лайка, канела, копър, тамян, чесън, розмаин, мащерка и др. Сложете си няколко или само една от тях в купичка, кутия и си я поставете върху маси или етажерки на различни места в дома и капнете по няколко капки от етер.масла за защита. Сменяйте ги на 3-4 седмици.

Определени полускъпоценни камъни също имат защитни свойства – ахат, кехлибар, аметист, планински кристал,яспис и др.. Поставете някой от тях на работното си място в офиса или пък го носете като бижу.

Морската сол с добавени от тези етерични масла за защита (10-15к) успешно извлича и неутрализира негативните енергии от тялото. Етеричните масла помагат на процеса на пречистване.Използвайте като скраб за тяло или добавете във ваната си!
Морска костенурка е древен символ, който осигурява защита, добър късмет, носи щастие и добри поличби.
Окото на Хор– древен египетски символ на защита, царската власт и добро здраве.
Hamsa или Ръката на Fatima. Това е един от най-красивите символи в света. Той има духовна стойност за много култури и религии по света и навсякъде означава защита. Ръката Hamsa ни предпазва от уроки, носи щастие, късмет, здраве и добро състояние.

Цветето на живота е едно от най-свещените  символи. Това е геометрична форма, съставен от множество равномерно разпределени, припокриващи се кръгове, подредени в цвете като модел с шест пъти симетрия като шестоъгълник.
Смята се,че в Цветето на живота съдържа Хрониките на Акаша(Книгата на Живота, в която записана човешката история заедно с духовната информация) или че съдържа „планът” на Вселената.

06-08-14 | 0 comments | in СИМВОЛИ

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

© All rights reserved