menu close menu

Етеричните масла за баланс на всяка чакра

Смята се, че всяка чакра управлява дадена област на телесна, емоционална и духовна енергия, но е свързана и в синхрон с всички останали чакри. Ако всички чакри са балансирани има физическо, психическо и духовно благополучие.
Когато една или повече от чакрите са в излишък или недостиг, се смята, че натъпва дисбаланс в тялото, ума и духа.

Влиянието, което етерични масла оказват върху тялото, ума и духа, може да се прилага за балансиране на чакрите. Идеята е да се приложат енергизиращи етерични масла при недостиг на съответната чакра или релаксиращи масла към при свръхактивност. Комбинацията от енергизиращи и успокояващи масла подпомага общия баланс в енергийното тяло.

1 чакра МУЛАДХАРА


Масажът на стъпалата е чудесен начин за балансиране на 1 чакра, който регулира чувството за заземеност и стабилност.
Маслото от индийското орехче ще активира бавната 1 чакра, докато маслата от пачули и ветивер ще я успокоят, ако е свръхактивна. Етеричното масло като бергамот е идеален балансьор за МУЛАДХАРА.

2 чакра СВАДХИШТХАНА


2 чакра отговаря за нашата чувственост и за нея е подходящ масажа в долната част на гърба. Етеричното масло от кардамон събужда „спящата“ 2 чакра, докато маслата от иланг иланг и нероли я успокояват при излишък на енергия. За баланс СВАДХИШТХАНА на са подходящи масло от сладък портокал и сандалово дърво.

3 чакра МАНИПУРА

Нежният масаж на корема влияе върху функционирането на 3 чакра – чакрата на слънчевия сплит. Етеричните масла от евкалипт и хвойна се прилагата за енергизиране и повишаване на нивата на енергия, а етеричните масла от ветивер и безсмъртниче – за успокояване. Златната среда за чакрата на слънчевия сплит са маслата от грейпфрут и лимон.

4 чакра АНАХАТА

4 чакра е сърдечнта чакра, върху която може да въздействате с масаж върху гръдната кост или в средната част на гърба. Етеричното масло от палмароза ще отвори сърдечната чакра, докато лавандулата и майорана(сладка) ще я успокоят. Редовното приложение на етерично масло от здравец осигурява балансирана сърдечна чакра.

5 чакра ВИШУДХА

Спреят за тяло, нанесен върху гърдите и врата, е ефективен начин да повлияете на функционирането на 5 чакра – гърлената, която отговаря за нашата изразителност и комуникация. Етеричното масло от лимон енергизира бавната чакра в гърлото, докато маслата от ванилия и римска лайка я успокояват. Маслото от кориандър е балансиращо масло за поддържане на гърлената чакра.

6 чакра АДЖНА

6 чакра е чакрата на третото око и може да бъде повлияна с втриване на масло върху челото или чрез вдишване. Етеричното масло от розмарин ще събуди „заспалата“ чакра за трето око, докато немската лайка ще я стабилизира и фокусира. Етеричните масла от тамян и сандаловото дърво са добър избор за поддържане на ясна и балансирана чакра на третото око.

7 чакра САХАСРАРА

Аромалампа в стаята е най-добрия начин за балансиране на 7 чакра, която е коронна чакра. Маслото от сладък лавандин дава енергия, когато коронната чакра е в недостиг, докато етеричните масла от нероли и ванилия отстраняват излишъка. Маслото от тамян поддържа добре функционираща коронна чакра.

по материали от www.auracacia.com

01-11-20 | 0 comments | in §§§ ЕНЕРГИЙНИ ТЕХНИКИ ПРАКТИКИ ПОНЯТИЯ

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

© All rights reserved