menu close menu

Езикът като огледало за здравето ни

език

§ Подобно на дланите и ходилата  в  рефлексологията, различните части на езика съответстват на различни органи.

§ Като огледало на храносмилателната система на тялото, езикът може да отразява нивото на токсичност в червата, да покаже потенциална хранителна чувствителност или слабо храносмилане, да посочи малабсорбцията на хранителните вещества и да разкрие здравето на други органи в тялото.

 § Ежедневното наблюдение  на езика ни помага да разберем  по-добре ефекта от храната върху тялото си. Езикът не лъже. Той предоставя обратна информация за вечерята с пълна  сила  на сутринта. Това е вашият безплатен дневен здравен доклад.

 § Анализът на здравето ни по езика може  да бъде научен и прилаган от всеки, който да наблюдава собственото си здраве. Въпреки че може да отнеме години, за да се научат на тънкостите на диагностиката на езика, има някои общи насоки, които всеки може да използва, за да оцени общото си  здраве и храносмилането

§ Здравият език трябва да изглежда като език на котенце или език на  бебе: симетричен и равномерно розов; не трябва да трепери; трябва да има тънко, прозрачно покритие. Всички вкусови рецептори трябва да са плоски, подредени и без подутини, линии, пукнатини и петна; не трябва да е прекалено сух или прекалено влажен или да има неприятен мирис или вкус.

15-11-17 | 0 comments | in ИЗТОЧНА МЕДИЦИНА

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

© All rights reserved