menu close menu

Аромарецепти с етерично масло от тамян

1

  • Етеричното масло от тамян срещу стрес

Маслото от тамян веднага предизвиква усещане за мир, отпускане и успокоение.

Добавете няколко капки сусамово масло, в което сте разтворили етерично масло от тамян/15к. на 30мл сусамово масло/   във вана с гореща вода за облекчаване на стреса.

Или можете да добавите етерично масло от тамян в аромалампа, което би помогнало в борбата с безпокойството и също така би подобрило атмосферата във вашия дом.

Някои хора вярват, че ароматът на тамян може да увеличи вашата интуиция.

  • Етеричното масло от тамян като натурален домашен почистващ препарат

Маслото от тамян е антисептично средство, което означава, че помага за премахването на бактерии и микроби от дома ви и чисти затворени пространства.  Използвайте го в аромалампа, за да пречистите въздуха на помещенията или добавете към почистващите препарати, за да освежите и дезинфекцирате всяка стая или повърхност във вашия дом.

  • Етеричното масло от тамян като грижа за устната кухина2

Благодарение на своите антисептични свойства, маслото от тамян е чудесно допълнение към всеки хигиенен продукт, предназначен за устната кухина. Потърсете продукти за грижа на устата, които съдържат тамяново масло или просто добавяйете по няколко капки от него към вашия любим продукт.  Може да помогне за предотвратяването на стоматологични проблеми като зъбно гниене, лош дъх, кариеси или орални инфекции.

Можете също така да направите ваша собствена паста за зъби чрез смесване на масло от тамян и сода бикарбонат.

  • Етеричното масло от тамян в борба с бръчките

Етеричното масло от тамян е с мощно стягашо действие, което означава, че помага за защитата на клетките на кожата. Може да се използва при акне, стягане на големи пори, помага за повдигане и тонизиране на кожата, като профилактика срещу отпускане и бръчки. Маслото  от тамян може да се прилага навсякъде, където кожата е склонна и по-лесно  увисва, напр. корема, челюстта или под очите.

Смесете 10 к.етерично  масло от тамян с 20 мл масло от жожоба и нанесете сместа директно върху кожата.

§ Тествайте предварително, за да проверите за възможни алергични реакции!

  • Етеричното масло от тамян  за заличаване на  белези, рани, стрии и акне

Етеричното масло от тамян помага за заздравяването на рани и намалява белезите от тях. Може също така да заличи белези, причинени от акне, стрии, екзема и помага при лекуването на постоперативни рани.

Смесете 2-3 к. масло от тамян с 1 с.л. базово масло/ бадемово, сусамово или друго/ или лосион и нанесете директно върху кожата.

§ Да не се  прилага върху разранена кожа, но не проблем, ако кожата е в процес на заздравяване.

  • Етеричното масло от тамян  при  възпаления и болки3

За подобряване на кръвообращението и намаляване на болките в ставите или мускулните болки, при заболявания като артрит, при храносмилателни смущения, при астма, втрийте маслото от тамян върху болезнената област/ 2-3 к. на 1с.л. сусамово масло/.

Също така можете да добавите 1-2к. масло от тамян в 100 мл гореща вода, в която  да накиснете кърпа и изцедена да я поставите на болезнените места.

29-07-18 | 0 comments | in §§§ ЛЕЧЕБНИ АРОМАРЕЦЕПТИ и АРОМАРЕЦЕПТИ ЗА КРАСОТА

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

© All rights reserved